Connect with us

National

Continuă controalele privind dezinfectantele din spitale

Metodologia de control are două etape.

Published

on

Ministerul Sănătăţii anunţă că acţiunile de control menite să constate dacă există o problemă de sănătate publică în legătură cu utilizarea dezinfectantelor în spitale, continuă în colaborare cu Parchetul General.

Conform unui comunicat, metodologia de control, realizată în exclusivitate de către Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control din cadrul Ministerului Sănătăţii, are două etape. În prima, controlul se realizează, în regim de urgenţă, de către unităţile spitaliceşti prin mijloace proprii şi de către Direcţiile de Sănătate Publică. Testele sunt analizate la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie Bucureşti. În cea de-a doua etapă, mai complexă, reglementată prin Ordin de Ministru, se fac controale mixte de către Inspecţia Sanitara de Stat şi Serviciile de Control în Sănătate Publică.

În acestă etapă, probele sunt analizate în laboratoare din străinătate. Controalele au fost declanşate de o anchetă de presă care dezvăluia că dezinfectantele destinate spitalelor erau diluate şi de câte 10 ori, acesta putând să fie unul dintre motivele majore ale infecţiilor intraspitaliceşti.

Firma producătoare HexiPharma, incriminată în ancheta de presă, care are contracte cu peste 40 de spitale din ţară, a anunţat la un moment dat că îşi opreşte producţia.

ULTIMA ORĂ

National5 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional7 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional8 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional8 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional8 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional8 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National13 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON