Connect with us

National

Continuă greva generală din educație

Published

on

Greva generală din educaţie intră, astăzi, în a treia săptămână. Deşi au salariile mărite, din această lună, sindicatele sunt nemulţumite că principala lor revendicare privind salariul debutantului nu este garantată de guvern. Executivul consideră, însă, că a îndeplinit toate solicitările greviştilor şi a încheiat orice negociere. Între timp, incertitudinea se accentuează, pentru elevii din anii terminali, care trebuie să susţină examenele naţionale.

Edupedu.ro a scris că se preconizează un miting de amploare, cu deplasare între sediul Guvernului din Piața Victoriei și sediul Administrației Prezidențiale-Palatul Cotroceni, în ziua de joi, 8 iunie, sub rezerva primirii autorizației de la autoritățile locale.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a spus, într-o intervenție la B1TV, că revolta este „maximă”: ”Colegii noștri și-au asumat răspunderea pentru această acțiune, chiar dacă pierd din punct de vedere salarial. Revolta este maximă, în momentul de față.”

%d blogeri au apreciat: