Connect with us

Fapt divers

Conținutul bibliotecii lui Charles Darwin – dezvăluit, pentru prima dată

Published

on

Conţinutul vastei biblioteci personale a naturalistului şi biologului Charles Darwin va fi dezvăluit în întregime, pentru prima dată, informează DPA.

Oamenii de ştiinţă au declarat că această prestigioasă colecţie, al cărei conţinut era, în mare pare, necunoscut sau nepublicat, până în prezent, arată „amploarea extraordinară” a cercetărilor lui Darwin, scrie Agerpres.

Conţinutul bibliotecii personale a lui Darwin, cuprinzând 7.400 de titluri şi 13.000 de volume, este detaliat, într-un catalog de 300 de pagini. Listele anterioare acoperiseră doar 15% din bibliotecă, care include cărţi, broşuri şi reviste, pe teme de biologie, geologie, filosofie, psihologie şi religie, dar şi artă, istorie şi călătorii. Printre acestea se numără şi o revistă germane, care conţine prima fotografie cunoscută a unei bacterii. Majoritatea lucrărilor sunt în limba engleză, iar restul în limbi precum germana, franceza, spaniola, olandeza, italiana şi daneza.

Proiectul, condus de dr. John van Wyhe, de la Departamentul de Ştiinţe Biologice al Universităţii Naţionale din Singapore (NUS), s-a întins pe parcursul a 18 ani, iar publicarea sa coincide cu ceea ce ar fi fost a 215-a aniversare a lui Darwin.