Connect with us

National

Controale ANRE în sectorul energiei electrice și gazelor naturale

Published

on

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei efectuează verificări în sectorul energiei electrice și gazelor naturale, iar rezultatele lor vor fi făcute publice.

În sectorul energiei electrice se derulează 18 acțiuni de control la companii pentru verificarea respectării dispozițiilor legate de plafonare, iar în sectorul gazelor sunt în desfășurare trei acțiuni de control la furnizori privind verificarea respectării prețului final facturat.

ANRE a solicitat, pentru aprilie 2023 informații despre cele peste 3 milioane de facturi emise pentru clienții casnici și peste 100.000 de facturi ale clienților industriali.

Precizarea instituției a venit după ce premierul Marcel Ciolacu a spus ieri, la începutul ședinței de Guvern, că există furnizori care au crescut nefundamentat prețurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au scăzut în mai toate statele europene.


ANRE este instituția care verifică sumele pe care furnizorii le solicită în cadrul schemei de compensare plafonare, doar cererile de decontare validate de ANRE ajungând să fie decontate de stat.