Connect with us

National

Controale la CFR Marfă

Published

on

Controale la CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a trimis Corpul de Control să verifice activitatea celor trei companii feroviare. Inspectorii vor analiza contractele de achiziţie a serviciilor de reparaţii şi mentenanţă pentru vagoanele şi locomotivele deţinute de cele trei companii. Aceasta, după ce DNA a reținut două persoane într-un dosar de corupție la CFR. Verificările vin ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat un director al CFR Călători.

Procurorii anticorupţie au suspiciuni că mai multe contracte ale CFR Călători cu diverse firme ar fi fost acordate ilegal, după ce oficiali ai companiei de stat ar fi fost mituiţi.

Unul dintre contractele pe care procurorii il au in vedere, este cel pentru repararea trenurilor de tip Săgeata Albastră. Potrivit anchetatorilor, directorul de tracţiune din CFR Călători, Teodor Gavriş, acuzat de abuz în serviciu, ar fi ajutat la atribuirea ilegală a serviciilor de revizie a garniturilor. În plus, acesta ar fi acceptat şi facturarea unor lucrări care nu au fost  făcute.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: