Connect with us

International

Coreea de Sud. Primul deces din cauza Covid-19

Published

on

Coreea de Sud a anunţat primul deces pe teritoriul său din cauza Covid-19, dar şi o creştere a numărului de infectări, care acum au depăşit 100, transmite Reuters.

Şi în Japonia s-au înregistrat două decese, ale unor pasageri ai vasului de croazieră aflat sub carantină în portul Yokohama. Pe navă au fost peste 620 de cazuri de infectare, ceea ce înseamnă a 5-a parte din persoanele aflate la bord. Autorităţile au decis să permită debarcarea a sute de alţi pasageri care nu prezintă simptome, iar ţările de provenienţă au organizat zboruri speciale pentru a-i prelua.

În China, alte 100 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, însă mai puţin de 400 au contractat coronavirusul, ceea ce reprezintă o scădere semnificativă faţă de precedentul interval de 24 de ore, când se înregistraseră aproximativ 1750 de cazuri.

Reuters notează că scăderea se datorează schimbării criteriilor de diagnosticare – nu se mai iau în calcul şi cazurile confirmate doar clinic. În total, peste 75 000 de persoane din întreaga lume au fost infectate cu noul coronavirus şi 2120 au murit.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON