Connect with us

International

Coreea de Nord: Kim Jong Un interzice blugii, tunsorile și filmele străine

Published

on

Coreea de Nord a introdus, recent, o nouă lege care urmărește eliminarea oricărui tip de influență străină, pedepsind dur pe oricine este prins cu filme străine, îmbrăcăminte sau chiar tunsori. Măsura are ca principal scop menţinerea tineretului nord-coreean departe de tendinţele „decadente” ale Occidentului.

Oricine este surprins cu cantități mari de conținut video din Coreea de Sud, Statele Unite sau Japonia este condamnat la moarte. Iar persoanele care sunt surprinse că urmăresc un astfel de conținut sunt condamnate la 15 ani închisoare, într-un lagăr de muncă.

Kim Jong Un a scris o scrisoare în mass-media de stat prin care a solicitat Ligii Tinerilor din țară să ia măsuri împotriva „comportamentului neplăcut, individualist, antisocialist” în rândul tinerilor. El vrea să oprească vorbirea străină, coafurile și hainele, pe care le-a descris drept „otrăvuri periculoase”.

Daily NK, o publicație online din Seul, cu surse din Coreea de Nord, a scris că trei adolescenți au fost trimiși într-o tabără de reeducare, pentru că și-au tuns părul ca idoli K-pop și au purtat pantalonii suflecați peste gleznă.

Analiștii spun că, prin aceste măsuri, Kim Jong Un încearcă să oprească informațiile externe, care ajung la oamenii din Coreea de Nord.