Connect with us

National

Coronavirus: Cifre alarmante de cazuri noi, în România (audio)

Published

on

România doboară record după record, în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi de COVID 19, în timp ce, la Bucureşti şi Timişoara, nu mai sunt locuri diponibile în secţiile de terapie intensivă. După ce, ieri, a fost raportat cel mai mare număr de noi îmbolnăviri de până acum – 799, autorităţile se aşteaptă ca, astăzi, cifrele să fie şi mai mari.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat:

Raed Arafat a mai spus că, în Bucureşti, s-au ocupat toate paturile din secţiile de terapie intensivă ale spitalelor aflate în prima linie a îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 și, dacă vor apărea noi cazuri grave, pacienţii vor trebui transferaţi la unităţi medicale din afara Capitalei.

Nici la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara nu mai sunt locuri libere şi, din acest motiv, a fost instalată o unitate mobilă de terapie intensive, cu 12 paturi. Una dintre cauzele exploziei numărului de cazuri o constituie externarea la cerere a pacienţilor depistaţi pozitiv.

Cristian Oancea, managerul unităţii, Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara:

Potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat de autorităţi, în toată ţara au fost externaţi, până acum, la cerere, 823 de pacienţi cu test pozitiv.

Se extind focarele de coronavirus în spitale şi în centrele de îngrijire. Şi la compania TAROM doi angajaţi sunt în autoizolare la domiciliu, după ce rezultatele testelor au fost pozitive. Adriana Leu, Radio România:

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: