Connect with us

National

Coronavirus: Numărul cazurilor de infectare este în continuă creștere

Published

on

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus continuă să crească. Ieri, au fost raportate 84 de noi îmbolnăviri, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă, iar rata de pozitivare este la cel mai ridicat nivel din ultima lună: 0,73 la sută. A revenit pe creştere şi numărul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19 şi internaţi – acum sunt peste 300, nivel care nu se mai înregistrase de mai bine de două săptămâni. La terapie intensivă sunt, în prezent, 38 de persoane.
La Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică a dispus efectuarea unor analize suplimentare, pentru a afla dacă tulpina Delta – mai contagioasă – a coronavirusului este responsabilă pentru apariţia a două focare de COVID-19, în Paşcani. La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, sunt confirmate, în total, 13 cazuri de infectare cu tulpina Delta, la pacienţi aflaţi în îngrijire, şi încă două paturi de terapie intensivă s-au ocupat în ultimele zile, a precizat, pentru Radio România Iaşi, managerul interimar al unităţii medicale, Florin Roşu:

Creşterea numărului de cazuri de Covid-19 şi avertizările repetate, din partea specialiştilor, privind iminenţa unui val patru de infectări par să influenţeze campania naţională de vaccinare: peste 9.300 de persoane au făcut, ieri, prima doză, mai mulţi decât acum o săptămână. Aproximativ 5.300 dintre aceștia au ales serul în doză unică şi nimeni nu a început imunizarea cu Astra Zeneca. Aproape 4,8 milioane de persoane au schema completă de vaccinare.


Continue Reading
%d blogeri au apreciat: