Connect with us

International

Coronavirus – numarul de cazuri in lume

Published

on

Epidemia de coronavirus a infectat aproape 489 de mii de persoane în întreaga lume şi a ucis 22 de mii, potrivit celui mai recent bilanţ Reuters. Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că epidemia a ajuns în 200 de ţări şi teritorii.

În cele mai multe dintre acestea, măsurile menite să încetinească răspândirea virusului, mai ales prin distanţare socială, se intensifică.

În China s-a înregistrat pentru prima oară în 3 zile un caz de transmitere locală, în timp ce alte 54 provin din afara ţării, ceea ce a determinat autorităţile să restricţioneze intrarea în ţară, în timp ce Coreea de Sud, a cărei strategie de testare intensivă s-a dovedit eficientă, a avertizat că va expulza străinii care nu respectă regulile de carantină, în timp ce proprii săi cetăţeni riscă închisoare.

Între timp, Statele Unite au depăşit China şi Italia şi au devenit ţara cu cel mai mare număr de infecţii – peste 82 de mii – iar experţii şi autorităţile avertizează că situaţia s-ar putea înrăutăţi rapid. Doina Saiciuc:În Europa, Spania a anunţat că numărul de cazuri a crescut cu 18% şi a depăşit 56 de mii. Bilanţul morţilor a crescut cu 655 şi este mai mare de 4000, iar autorităţile au prelungit starea de urgenţă până pe 12 aprilie. Cea mai gravă situaţie din Europa continuă să rămână în Italia, de unde transmite corespondentul RRA, Elena Postelnicu:


Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: