Connect with us

International

Coronavirus: Peste 60 de milioane de infectări, la nivel global

Published

on

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus se apropie de 62,7 milioane de infectări, la nivel global, şi un 1,4 milioane de decese, potrivit Universităţii americane de medicină Johns Hopkins. Statele Unite, ţara cea mai afectată, înregistrează, până acum, aproape 13,4 milioane de cazuri şi 267.000 de decese. France Presse notează că experţii americani se aşteaptă la un nou val de infectări, în perioada următoare, după recenta mini-vacanţă de Thanksgiving, când milioane de americani s-au deplasat, pentru a sărăbători alături de familiile lor.

India este a doua cea mai afectată ţară, din punct de vedere al numărului de infectări, de la începutul pandemiei, până în prezent – 9,4 milioane, dintre care 137.000 au fost fatale.

În America Latină, Brazilia a înregistrat, până acum, 6,3 milioane de infectări şi 173.000 de decese, iar Mexicul, cu 105.000 de morţi, la 1,1 milioane de cazuri, are cea mai mare rată a mortalităţii din lume.

În Europa, Franţa este ţara care a înregistrat până acum cel mai mare număr de cazuri– peste 2,2 milioane, iar Marea Britanie, cel mai mare număr de decese – peste 58.000. Belgia, cu mai mult de 16.500 de morţi are cea mai mare rată a mortalităţii, cauzate de Covid-19, la suta de mii de locuitori.

După ce, numeroase ţări au impus restricţii, pentru a putea face faţă celui de-al doilea val al pandemiei, acestea au început să fie ridicate în unele locuri. În Belgia şi Spania, au avut loc manifestaţii, pentru a denunţa carantina, în prima, şi în semn de sprijin pentru sistemul medical, în cea de-a doua.

În Italia, unde, de astăzi, revin la şcoală sute de mii de elevi, are loc şi un protest inedit, iniţiat de o elevă din Torino, care, de câteva săptămâni, învaţă în faţa şcolii, în ciuda frigului, pentru a arăta că doreşte să revină în clasă. Ei i s-a alăturat şi cea mai bună prietenă, iar exemplul lor a fost urmat şi de alţi elevi, atrăgând atenţia presei naţionale şi internaţionale, dar şi a ministrului educaţiei.

Elena Postelnicu, Radio România: