Connect with us

International

Coronavirus: Recorduri de cazuri noi în mai multe ţări

Published

on

Ucraina a înregistrat un record de 8.752 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, a anunţat astăzi Consiliul Securităţii şi Apărării Naţionale, în creştere faţă de cele 8.312 cazuri raportate vineri. Numărul total al infecţiilor este acum de 387.481, informează Reuters.

Ungaria a raportat şi ea un record de 3.908 cazuri sâmbătă, în timp ce numărul pacienţilor din spitale a depăşit 4.000 pentru prima dată, conform datelor furnizate de guvern. Numărul deceselor a crescut cu 51, ajungând la 1.750.

Polonia a raportat un record de 21.897 de noi infecţii cu coronavirus sâmbătă, faţă de 21.629 vineri, în timp ce ţara se confruntă cu proteste masive în urma unei decizii de interzicere a avortului, luată săptămâna trecută. Guvernul polonez a anunţat vineri închiderea cimitirelor pentru trei zile, în preajma Sărbătorii Tuturor Sfinţilor, pentru a opri noile contaminări cu coronavirus în ţară.

Germania a marcat sâmbătă un alt număr record zilnic de infecţii cu coronavirus, înregistrând 19.059 de cazuri în ultimele 24 de ore, în timp ce ţara se pregăteşte să înceapă o nouă perioadă de izolare săptămâna viitoare. Cifrele publicate de Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor a fost cel mai recent dintr-o serie de cazuri în continuă creştere pentru o săptămână. Raportul de vineri a relevat 18.681 de cazuri noi. Acum o săptămână, RKI raportase 14.714 de cazuri, aminteşte DPA.

Statele Unite ale Americii au înregistrat vineri peste 94.000 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei, potrivit bilanţului publicat de Universitatea Johns Hopkins, preluat de AFP. Cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale, ţara, care se confruntă cu o creştere a epidemiei de la începutul toamnei, a înregistrat 94.125 de cazuri noi, conform raportării făcute vineri la 20:30 (sâmbătă, 00:30 GMT).

AGERPRES

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: