Connect with us

Regional

Corupţie la licenţă

Published

on

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie desfăşoară o anchetă care vizează fapte de corupţie la licenţă, în cadrul Universităţii ?Constantin Brâncuşi? (UCB) din Târgu Jiu. Vizaţi sunt un cadru universitar şi mai mulţi studenţi de la specializarea kinetoterapie din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Audierile au început ieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, unde au fost prezenţi mai mulţi studenţi ai Universităţii ?Constantin Brâncuşi?, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, precum şi decanul Facultăţii, profesoara Monica Delia Bîcă.

Sunt efectuate cercetări într-o cauză penală fa?ă de un cadru didactic universitar şi studenţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu, existând suspiciuni că, în cursul lunilor iulie ? septembrie, acesta ar fi solicitat ?i primit bani de la studen?i pentru a le facilita obţinerea unor rezultate favorabile la examenul de licenţă, precum şi pentru a le furniza lucrări de licenţă gata elaborate.

Ieri, procurorii au derulat percheziţii simultane în patru locaţii din Târgu Jiu şi Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direc?iei Generale Anticorup?ie şi cu suportul Serviciului Român de Informaţii?, potrivit unui comunicat al Parchetului General. Percheziţiile au vizat în Târgu Jiu sediul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

ULTIMA ORĂ

National5 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional7 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional8 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional8 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional8 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional8 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National13 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON