Connect with us

National

Cotaţiile petrolului continuă să scadă

Published

on

Photo by Dawn McDonald on Unsplash

Cotaţiile petrolului continuă să scadă, iar, astăzi, au ajuns la cel mai mic nivel din ultimele 5 luni. În paralel, benzina şi motorina din România urmează o tendinţă descendentă uşoară, ÎNSĂ, faţă de anul trecut, preţul la pompă este cu aproximativ 70 la suta mai mare.

Pe termen scurt trendul de scădere se va menţine, dar pe un orizont mediu de timp există semne de întrebare în condiţiile în care Uniunea Europeană renunţă la petrolul rusesc de care este încă dependentă. Astăzi, preţul unui litru de benzină în Bucureşti porneşte de la 7,64 lei, iar la motorină de la 8,31 lei. Bogdan Isopescu:

Reamintim că, ieri, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Consiliul Concurenţei au anunţat că vor începe o analiză comună pentru piaţa carburanţilor care să se clarifice modul în care evoluează preţurile la pompă, în funcţiile de cotaţiile internaţionale ale barilului de petrol.

Practic, autorităţile vor să vadă cât de repede scad şi mai ales cât de repede cresc preţurile corelat cu fluctuaţiile de pe piaţă.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: