Connect with us

Regional

Craiova Air Show 2023! Show aviatic de cinci ore la Aeroportul Craiova

Published

on

Primăria Craiova promite un show aviatic cu ocazia evenimentelor desfăşurate de Zilele Craiovei.

Un show aviatic de aproape 5 ore va avea loc în data de 3 iunie, pe Aeroportul Internațional Craiova.

Show-ul va include spectacole aeriene cu aeronave civile și militare, acrobații spectaculoase realizate de piloți profesioniști, componenți ai loturilor naționale, care vor avea evoluții individuale și în formație, dar și alte surprize

Manifestările vor avea loc în perioada 1-5 iunie a.c, iar în program va fi inclus şi un spectacol aviatic.

Spectacolul aviatic organizat sub denumirea ” Craiova Air Show 2023″ va fi pus în scenă împreună cu Consiliul Județean Dolj, Aeroportul Internațional Craiova, Instituția Prefectului Județul Dolj, Aeroclubul României, Avioane Craiova S.A. și Centrul de Cercetare, Inovare și Încercări în Zbor.

Totodată s-a cerut şi sprijinu Ministerului Apărării Naționale.

„Evenimentul va fi inclus în programul Zilelor Municipiului Craiova 2023, urmând să aibă loc pe data de 03.06.2023, pe Aeroportul Internațional Craiova, și va include spectacole aeriene cu aeronave civile și militare, acrobații spectaculoase realizate de piloți profesioniști, componenți ai loturilor naționale care vor avea evoluții individuale și în formație, inclusiv evoluții ale formației de înaltă acrobație Șoimii României care evoluează cu 5 avioane EXTRA 300, demonstrații de parașutism, acrobații cu planorul, demonstrații cu aeronavele din dotarea Forțelor Aeriene Române, demonstrații de zbor cu avionul de luptă IAR-99 Șoim, care este produs la Craiova și este considerat unul dintre cele mai bune avioane de antrenament din lume, precum și alte activități conexe“, se explică în referat.

De asemenea, în cadrul evenimentului aviatic se va organiza și un spectacol muzical susținut de un DJ, precum și o expoziție statică a aeronavelor, unde spectatorii vor putea admira aparate de zbor și vor putea interacționa cu piloții și echipajele acestora. Accesul publicului la toate acțiunile programate în cadrul evenimentului va fi gratuit. Show-ul va dura, în total, 4 ore și 50 de minute, conform datelor din raport.