Connect with us

Regional

Craiova: certificatele de naștere și de deces se eliberează pe loc

Published

on

Locuitorii Craiovei pot obține certificatele de naștere și de deces pe loc, eliminându-se, astfel, perioada de așteptare de două zile, care era necesară anterior pentru cele două tipuri de documente, informează Primăria Municipiului Craiova. Sistemul utilizează semnătura digitală pentru cei care doresc să le obțină, eliminând, astfel, necesitatea formularelor tradiționale.

Pentru eliberarea certificatelr de naștere – nou născuți, cetățenii se pot adresa fie direct la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor Craiova, fie prin programare online pe site-ul https://spcepcv.ro/, facilitând astfel accesul rapid la aceste documente esențiale.

Demersul vine ca urmare a implementării, la Nivelul Direcției de Evidență a Persoanelor, a Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (S.I.I.E.A.S.C.), un proiect inovator care simplifică și accelerează procesul de obținere a certificatelor de stare civilă pentru cetățeni, și face parte din eforturile continue ale Primăriei Municipiului Craiova de a moderniza serviciile publice și de a răspunde nevoilor cetățenilor într-un mod eficient și accesibil.