Connect with us

Regional

Craiova: De Paști, se deschide punctul de sacrificare a mieilor, din Piaţa Chiriac

Published

on

Într-un comunicat de presă, SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL anunță că ”intenţionează să reia, în acest an, tradiţia amenajării punctului de comercializare şi sacrificare a mieilor din Piaţa Chiriac. Dacă anul trecut, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, nu s-a putut organiza tradiţionala piaţă de miei, SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a început demersurile pentru a relua, în acest an, activitatea punctului de comercializare şi sacrificare a mieilor din Piaţa Chiriac. Acesta urmează să îşi desfăşoare activitatea, ca de obicei, în săptămâna dinaintea Sărbătorii Pascale, pentru a oferi cumpărătorilor posibilitatea de a-şi alege, direct de la comercianţi, mieii sau iezii pe care îi doresc, pentru masa tradiţională de Paști, şi de a sacrifica, în condiţii optime, animalele achiziţionate de aici.

În acest sens, s-au făcut demersurile legale pe lângă Primăria Craiova şi Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj, în vederea obţinerii tuturor aprobărilor și autorizațiilor necesare, în paralel fiind demarate pregătirile pentru amenajarea punctului de sacrificare.

Potrivit normativelor europene, sacrificarea animalelor – inclusiv a mieilor şi iezilor de Paşte – se poate realiza numai în abatoare specializate, autorizate sanitar-veterinar, pentru schimburi intracomunitare. Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Chiriac urmează să-şi desfăşoare activitatea începând de luni, 26 aprilie, şi până sâmbătă, 1 mai 2021, inclusiv, între orele 7.00 – 17.00, funcţionând pe aceleaşi principii ca şi un abator. Va dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor. Sacrificarea va fi făcută doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel sau ied vor fi verificate de un medic veterinar, care le va aplica marca de sănătate, înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de comercializare şi sacrificare, vor putea fi vânduţi şi tăiaţi numai miei şi iezi crotaliaţi, care trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare, impuse de legislaţia în vigoare”.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: