Connect with us

Regional

„Craiova Drama 2015” si-a desemnat castigatorii

70 de piese de teatru au ajuns pe masa juriului, constituit din cadre didactice universitare și dramaturgi.

Published

on

                 Teatrul Național „Marin Sorescu“, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, a organizat concursul internațional „Craiova Dramă 2015“. 70 de piese de teatru au ajuns pe masa juriului, constituit din cadre didactice universitare și dramaturgi.
Dintre acestea, patru au fost declarate câștigătoare.

Premiul III i-a revenit lui Andrei Ursu pentru  «Nici măcar sfârșitul lumii», un text care va fi montat de studenții de la master, într-o regie de spectacol de teatru radiofonic. Premiul al doilea  a fost atribuit lui Sorin Petrescu pentru «Cămila americană», un spectacol care va avea loc pe scena Sălii „I.D. Sîrbu“, ca spectacol lectură.

Premiul I a fost acordat lui Jale Ismail pentru «Simularea». Spectacolul va fi montat de studenții actori de la master pe scena de la Aula Buia a Facultății de Agricultură și Horticultură.

Marele premiu a fost câștigat de Ionel Bușe, cu «Bătrânul și eutanasierul», care se va monta de Teatrul Național din Craiova până la finalul anului 2016, a precizat Alexandru Boureanu, directorul interimar al Teatrului Național „Marin Sorescu.

 

sursa foto: craiovaculturala.ro

%d blogeri au apreciat: