Connect with us

Evenimente

Craiova: Festivalul de datini şi obiceiuri ”Tradițiile verii”, în Parcul Romanescu

Published

on

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj organizează sâmbătă, 22 iulie 2023, cu începere de la ora 11.00, Festivalul de datini şi obiceiuri „Tradiţiile verii“, ediţia a XI-a, la Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu“. Ansambluri și soliști, din judeţele Dolj și Mehedinți, vor prezenta publicului craiovean obiceiuri și tradiții de vară din lumea satului (Sânzienele sau Drăgaica, Paparudele, Primul colac, Dăbuleanca la bordei), toate aduse în scenă într-o atmosferă de sărbătoare, animată de cântece și dansuri populare.

La această ediție a Festivalului de datini și obiceiuri „Tradițiile verii“ vor participa Ansamblul folcloric „Liliacul“, din Baia de Aramă – Mehedinţi, ansamblurile folclorice, din județul Dolj, „Hora Desnăţuiului“ al Casei de Cultură „Adrian Păunescu“ din comuna Bârca, „Trandafirul“ al Casei de Cultură din orașul Dăbuleni, „Rozele Calafatului“ din municipiul Calafat și Ansamblul „Ion Șerban“ din comuna Ișalnița.

Pirntre interpreții prezenți la eveniment ser află Alexandru Lilea, laureat al Festivalului „Maria Tănase” (Premiul II, 2017) și Taraful „Rapsozi din Valea Dunării“ însuflețit de Victorița Mișcu și Ion Mitricoasa din Dăbuleni, acompaniați de: prof. Costel Buzatu (acordeon), Ion Burnea (vioară), Mircea Nedelcu (chitară), Luiza Turcu, laureată a Festivalului Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“(Marele Premiu și Trofeul „Maria Tănase” și Premiul de popularitate – nominalizat de public, la ediția XXV-a, 2019).

Accesul la eveniment este gratuit și se face în limita locurilor disponibile.