Connect with us

Regional

Craiova: Festivalul de datini şi obiceiuri „Tradiţiile verii“

Published

on

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, în parteneriat cu Opera Română Craiova și cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Municipal Craiova, organizează marți, 20 iulie 2021, cu începere de la ora 18.00, Festivalul de datini şi obiceiuri „Tradiţiile verii“, ediţia a IX-a, la Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu“.

Ansambluri din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinți vor prezenta obiceiuri de vară din lumea satului, ca: Sânzienele sau Drăgaica, Paparudele, Muma Ploii. Participă ansamblurile folclorice „Liliacul“ din Baia de Aramă – Mehedinţi, „Roua“ din Cloşani – Padeş – Gorj, „Doina Mischiului“ din Mischii – Dolj, „Hora Desnăţuiului“ al Casei de Cultură „Adrian Păunescu“ din comuna Bârca – Dolj, „Trandafirul“ al Casei de Cultură din orașul Dăbuleni – Dolj, „Mugurașul“ din Șimnicu de Sus – Dolj .

Accesul la eveniment este gratuit și se va face, în limita locurilor disponibile, respectând distanțarea fizică și în conformitate cu normele de protecție a sănătății populației, în contextul epidemiei cu noul coronavirus.