Connect with us

Regional

Craiova găzduiește etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare ”Cultură și Spiritualitate Românească”

Published

on

În perioada 15-19 mai 2024, Craiova este gazda etapei naționale a Olimpiadei Interdisciplinare ”Cultură și Spiritualitate Românească” pentru gimnaziu, care cuprinde probe la Limba și literatura română și Religie. Evenimentul reunește 388 de elevi și cadre didactice din întreaga țară, având un format ce promovează cunoașterea și valorile culturii și spiritualității românești.

Deschiderea oficială a olimpiadei a avut loc ieri, la Catedrala Mitropolitană ”Sf. Dumitru” din Craiova, în prezența reprezentanților Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar Județean Dolj, autorităților locale și județene și a partenerilor educaționali. Participanții vor susține două probe, una scrisă și una orală, pentru a-și demonstra cunoștințele și abilitățile în cele două discipline.

Astăzi, la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova, s-a desfășurat proba scrisă, iar mâine dimineață va avea loc proba orală, cu o durată de 20 de minute, tot la același colegiu. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă după-amiază, la Filarmonica Oltenia, unde se vor acorda distincții merituoșilor participanți la acest concurs de înaltă ținută culturală.

Sursă text & foto: facebook.com/Inspectoratul Școlar Județean Dolj

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON