Connect with us

Evenimente

Craiova: În această seară, se inaugurează Centrul Internaţional „Constantin Brâncuşi”

Published

on

Centrul Internaţional „Constantin Brâncuşi” din Craiova, conceput ca un centru turistic interactiv, va fi deschis, oficial, în această seară, când va fi inaugurată și o prismă din sticlă, realizată cu fonduri europene.

Complexul muzeal dedicat sculptorului Constantin Brâncuși cuprinde o galerie subterană de aproximativ 1.200 de metri pătrați, cu ateliere de discurs și creație, săli de spectacol, conferințe și expoziție. Prisma este amplasată pe placa de beton de deasupra galeriei subterane și este o interpretare, la scară mare, a două dintre operele lui Brâncuși – „Ovoidul“ și „Pasărea Măiastră“, care, însă, poate fi observată numai din interior. Supranumită „Oul lui Brâncuși”, prisma a fost comandată de Consiliul Judeţean Dolj, iar inaugurarea va fi făcută în prezența a 300 de invitați din țară și străinătate. Evenimentul va fi completat de proiecții video, pe fațada Muzeului de Artă, și de un recital Tudor Gheorghe.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a anunțat participarea la inaugurarea Centrului „Constantin Brâncuși” de la Craiova, care va începe la ora 18.00.

%d blogeri au apreciat: