Connect with us

Regional

Craiova: mâine se deschide Târgul de Paște

Published

on

Târgul de Paște de la Craiova își deschide porțile sâmbătă, 1 aprilie 2023, în Parcul Nicolae Romanescu.

Deschis timp de o lună, cu începere din 1 aprilie până pe 1 mai, Târgul de Paște din Craiova oferă, anul acesta, un concept inedit, având ca tematică povestea Alice în Țara Minunilor. Căsuțe unicat, pictate, special realizate de artistul Gabriel Rizea, piese de șah de peste un metru, pălării luminate atârnate în copaci, flori gigant, soldăței, peste 100.000 flori, dar și Alice, mare de cinci metri, care va superviza întregul eveniment de la balconul Casei Bibescu, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de Municipalitatea din Craiova pentru perioada sărbătorilor de Florii și Paște.

Deschiderea Târgului de Paște îi revine personajului în jurul căruia s-a creat povestea din acest an – Alice, care își invită spectatorii sâmbătă, ora 18.00, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Romanescu. Alice în Țara Dansului este spectacolul de balet al Operei Române din Craiova, în parteneriat cu Școala de Balet Attitude din Craiova, care va deschide oficial ediția din acest an a Târgului de Paște din Craiova. Programul dedicat copiilor va continua, pe toată perioada târgului, și la foișorul din fața Casei Bibescu, cu diverse ateliere și activități interactive. Târgul de Paște se va încheia, în fiecare seară, după aprinderea luminițelor amplasate, ca într-o feerie, pe marginea lacului (ce vor putea fi admirate de pe aleea din spatele Teatrului de Vară) sau pe cele spectaculos distribuite în fața păunului, de la intrarea în Parc, de la coloane.

Pentru iubitorii de mișcare, Primăria Craiova va deschide sâmbătă, pe 1 aprilie, și sezonul întrecerilor de karting de pe Velodrom (între orele 11.00 – 19.00), dar și pe cel al plimbărilor cu barca și hidrobicicleta-lebădă pe lac (între orele 10.00 – 20.00).

Pe întreaga perioadă a evenimentului, o rută specială a RAT Craiova va circula de sâmbătă, 1 aprilie, din oră în oră, pe traseul Sala Polivalentă – Biserica Sf. Dumitru – Agronomie – Grădina Botanică (stația de la Schmit) – Primăria Craiova (English Park) – Casa Căsătoriilor (str. C.D. Fortunescu) – Parcul Romanescu – Sala Polivalentă. Prima cursă va începe zilnic de la ora 10.00, din zona Sălii Polivalente – bulevardul Ilie Balaci, iar ultima cursă va pleca la ora 20.00.

%d blogeri au apreciat: