Connect with us

CULTURAL

Craiova: Maraton al lansărilor de carte la Biblioteca Județeană

Published

on

Sâmbătă, 25 mai, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, la ora 13.00, editurile bucureștene PAVCON și EIKON organizează în colaborare cu instituția gazdă un maraton al lansărilor de carte. Printre autorii ale căror volume vor fi lansate se numără și trei craioveni:

Sorin Nină, autor prolific de fiction și science-fiction. A făcut Facultatea de film si televiziune Media Pro. A scris mai multe piese de teatru, iar pe scenă i s-a jucat „Frumoasa și Bestia și Prostia omenească” la Teatrul Excelsior. A câștigat cel mai bun produs al anului în Multimedia, de trei ori, între 2001 și 2015. A publicat mai multe romane, culegeri de povestiri și teatru. „Lumea răsturnată” continuă seria „Arhanghelii haosului”, ajunsă acum la volumul al patrulea. Un roman parodic, ireverențios și neobișnuit pentru literatura noastră contemporană.

Aurel Cărășel, bine cunoscut publicului cititor de science-fiction, a urmat Facultatea de Filologie din Craiova și Facultatea de Jurnalism și științele comunicării, București. A publicat zeci de volume de literatură, memorialistică și critică literară în cadrul genului și nu numai, a colaborat la numeroase reviste și almanahuri iar acum este redactorul șef al „Colecției de povestiri științifico-fantastice” a Editurii PAVCON. „Dumnezeule de dincolo de burta universului” este reeditarea (adăugită și completată) a unui excelent roman apărut inițial la Editura Nemira.

Mircea Liviu Goga, redactor la Radio Oltenia Craiova. A publicat mai multe romane și volume de povestiri science-fiction. De data asta, Editura EIKON îl aduce în atenția publicului în calitate de poet, lucru pe care l-a mai făcut anterior cu alte două volume de poezie. „Floare de tu” e un volum de poezii de dragoste, unele tragice, altele jucăușe, în care abundă licențele gramaticale cu valențe inovative.