Connect with us

Regional

Craiova marchează Ziua Culturii Naționale

Published

on

Craiova marchează Ziua Culturii Naționale prin evenimente pentru toate vârstele.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” își deschide porțile într-un tur ghidat luni, 15 ianuarie, în intervalele orare 10.00 – 13.00 și 17.00 – 18.00.

De la ora 11.00 la ora 12.00, coordonatoarea Geo Dinescu va susține, gratuit, atelierul de creație „Tipic sau Atipic” , cu o participare de maxim 10 participanți de toate vârstele, în sala Studio.

De la ora 16.00 până la ora 17.00, coordonatoarea Laura Pumnea va susține atelierul de creație „Antrenor de Zâmbete”, în sala Studio, pentru maxim 30 de participanți de toate vârstele. Accesul este gratuit.

Filarmonica Oltenia vă propune două concerte inedite. De la ora 17.30, în sala de festivități a BNR va avea loc spectacolul „Rapsodia Română, iar de la ora 19.00, în sala de spectacol a instituției, melomanii vor urmări spectacolul muzical „Dor de România”.

Corul Operei Române Craiova vă invită, marți, pe scena Filarmonicii „Oltenia”, pentru „Bijuterii corale în creația românească”, de la ora 19.00.

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin Secția Depozit General și săli de lectură, organizează expoziția intitulată „Luceafărul Poeziei – Mihai Eminescu (1850 – 1889)”.

Expoziția este disponibilă în holul de la parterul instituției, în perioada 15 ianuarie  2024 – 1 februarie 2024.

Muzeul Olteniei Craiova, Secția Istorie-Arheologie va expune volumul din vestita bibliotecă a boierului Grigore Otetelișanu, bibliofil renumit, ce și-a constituit una dintre cele mai mari biblioteci a primei jumătăți de secol XIX din Țara Românească. Volumul intitulat „Dialoguri frațuzo-românești”.

Centrul „Constantin Brâncuși” este deschis luni, 15 ianuarie 2024, între orele 10:00 – 18:00, cu ocazia Zilei Culturii Naționale unde vă așteaptă să vizitați expoziția ECLECTIC 2.0.

Accesul publicului este gratuit.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și Asociația Seniori Art Craiova vernisează luni, 15 ianuarie 2024, ora 13:00, la Galeriile „Cromatic“, expozițiile „Eminesciana“ – ediția a IV-a și „Eminesciana junior“ – ediția a II-a, dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 174 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești.

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova prezintă pe 15 ianuarie, de la ora 17.00, recitalul extraordinar „De la Ovidiu la Mihai Eminescu” susținut de actorul Emil Boroghină, Societar de Onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu”.

Sursă text: Primăria Municipiului Craiova.

Sursă foto: Primăria Municipiului Craiova.