Connect with us

CULTURAL

Craiova: ”O noapte în bibliotecă”, la Aman

Published

on

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 17.00, o nouă ediție a evenimentului ”Nocturna bibliotecilor 2023 – O noapte în bibliotecă”, desfășurat, anul acesta, sub sloganul ”Biblioteca – Sunet. Magie. Culoare”. Astfel, Biblioteca Aman își deschide larg porțile pentru cititorii de toate vârstele, care sunt invitați să ia parte la numeroasele evenimente, organizate cu scopul de a cunoaște mai bine biblioteca, serviciile și spațiile în care își desfășoară activitatea. Până la miezul nopții, craiovenii vor participa la un adevărat maraton. Printre surprizele pregătite se află: târgul de adopții canine, ora de colorat, ateliere de pictură pe față, desene pe asfalt, vizite si prezentări ale secțiilor bibliotecii, vizionări de filme. Iar, începând cu ora 18.00, craiovenii sunt invitați în curtea bibliotecii, pentru a se distra cu pirații de pe Corabia lui Barbă Deasă.

Bibliotecarii craioveni au pregătit expoziții, prezentări video ale unor colecții din fondul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, vizionări de filme, sesiune de discuții și lecturi publice, precum și dezbaterea cu tema „Despre adolescență”.

Proiectul național ”O noapte în bibliotecă” se desfășoară, anual, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și are ca scop promovarea lecturii și a bibliotecilor publice  în comunitățile locale.