Connect with us

Regional

Craiova: O nouă etapă de dezinsecție, pe domeniul public al orașului

Published

on

Între zilele de 15 și 16 august, SC Salubritate Craiova SRL desfășoară o nouă etapă a dezinsecției pe domeniul public al orașului, prin pulverizare aeriană. Astfel, în intervalul orar 06.00 – 11.00, se vor face lucrări de dezinsecție ce vor viza lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului. Suprafața totală este de aproape 800 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente.

Combaterea insectelor dăunătoare se va face prin pulverizare prin sistem ULV, cu

substanța din grupa a III-a de toxicitate Solfac Trio EC140 NF, avizată de Ministerul Sănătății. Conform fișelor de securitate ale produselor, soluțiile de lucru utilizate nu sunt periculoase pentru mediu și nu prezintă niciun pericol pentru oameni, animale, pești și păsări.

SC Salubritate Craiova SRL reamintește apicultorilor că, în intervalul menționat, trebuie să ia măsurile necesare, pentru protejarea albinelor.

%d blogeri au apreciat: