Connect with us

Regional

„Craiova pe Biciclete”

Published

on

Asociația Junior Chamber International Craiova (JCI Craiova), în parteneriat cu Asociația Heroes, KIWANIS Craiova, Asociația Comunități Verzi și Consiliul Județean al Elevilor Dolj, organizează evenimentul „Craiova pe Biciclete”, care va avea loc în data de 27 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, la intrarea laterală a Parcul Nicolae Romanescu (la monument).

Actiunea face parte din proiectul „Bike for SDGs Craiova”, finanțat prin Programul Corpul European de Solidaritate, Acțiunea Proiecte de voluntariat/Proiecte de solidaritate, și este organizat în contextul programului educațional #SaptamanaVerde, având drept scop promovarea utilizării bicicletei ca mijloc de transport sustenabil și alternativă la vehiculele cu motor, în contextul nevoii de reducere a emisiilor de carbon și de îmbunătățire a calității aerului în orașele noastre.

Evenimentul „Craiova pe Biciclete” este o inițiativă educațională și interactivă, care își propune să atragă atenția participanților din trafic cu privire la siguranța bicicliștilor și să promoveze mersul pe bicicletă, reducând gradul de poluare citadină. Prin intermediul acestei acțiuni, dorim să contribuim la creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor cu privire la beneficiile utilizării bicicletei pentru mediu și pentru sănătatea noastră.

Traseul evenimentului „Craiova pe Biciclete” însumează cca 8 km fiind următorul:

Parcul N. Romanescu (monument) – Bld N. Romanescu – Str. Corneliu Coposu – Str. Caracal – Str. Henri Coanda – Str. Imparatul Traian – Str. Spania – Str. Calea Bucuresti – Pasajul Universitatii – Str. Eugeniu Carada – Str. C.D. Fortunescu – Str. Fratii Buzesti – Str. Simion Barnutiu – Calea Unirii – Bld. N. Romanescu – Parcul N. Romanescu (monument).

Participanții vor fi ghidați de către echipa organizatoare pe întregul traseu, asigurându-se astfel desfășurarea în condiții de siguranță și confort.

Participarea la acest eveniment se face cu bicicleta proprie respectând prevederile Codului Rutier, iar persoanele care nu posedă biciclete le pot inchiria contra cost de la centrul de închirieri din Parcul Nicolae Romanescu. Primii 50 de participanti vor primi biciclete din partea organizatorilor. Este necesar completarea urmatorului formular pentru a va asigura bicicleta: https://forms.gle/GvzGhRdy1sb5JWe8A.   

Link-ul evenimentului il puteți accesa aici: https://www.facebook.com/events/439377245306718?ref=newsfeed 

Vă așteptăm cu drag să fiți parte din această inițiativă!

Persoană de contact:

Tănase Iulian

0723042565