Connect with us

Regional

Craiova: se lucrează la înlăturarea efectelor furtunii

Published

on

După ce sâmbătă, 2 iulie, angajații RAADPFL și de la Salubritate au lucrat până după miezul nopții la îndepărtarea arborilor mari doborâți de furtuna puternică ce a afectat municipiul, astăzi activitatea a fost reluată și se acționează pentru curățarea carosabilul de aluviuni, desfundarea gurilor de canalizare, continuă îndepărtarea arborilor căzuți, a crengilor și a celorlalte resturi. De asemenea, autoritățile municipale au decis închiderea Parcului Nicolae Romanescu precum și a celorlalte parcuri pentru protejarea potențialilor vizitatori și pentru a permite desfășurarea în bune condiții a lucrărilor de înlăturare a arborilor doborâți.

În unele cazuri, locatarii blocurilor ale căror acoperișuri au fost doborâte de vânt, intervin din proprie inițiativă la demontarea acestora.

Referindu-se la cele 22 de acoperișuri luate de vânt, primarul municipiului, Lia Olguța Vasilescu a declarat:

Tot mai des, precipitațiile căzute depășesc cu mult capacitatea de preluare a sistemului de canalizare, iar de vină este încălzirea globală, după cum a declarat Lia Olguța Vasilescu, dumneaei precizând și faptul că este necesară modificarea normativului de construire a acestor sisteme, la nivel european. De asemenea, la nivelul autorității municipale, se are în vedere construirea încă unui canal pentru preluarea apelor, respectiv, canalul Șerca.

Lia Olguța Vasilescu:

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: