Connect with us

Evenimente

Craiova: Teatrul Național „Marin Sorescu”, opt nominalizări la Premiile UNITER

Published

on

Teatrul Național „Marin Sorescu” a primit opt nominalizări la Gala Premiilor UNITER, ediţia a XXXI-a. Este cea mai mare realizare a instituției teatrale craiovene, de la înființarea Premiilor UNITER.

Opt nominalizări, la cele mai importante categorii, înseamnă o recunoaștere a valorii întregii echipe a Naționalului craiovean, în cea mai mare parte formată din tineri artiști.

Claudiu Mihail, ”Oedip rege”
Scenograful Nick Ormerod și regizorul Declan Donnelan

Cel mai bun spectacol – „Oedip Rege” de Sofocle; Cea mai bună regie (Premiul „Lucian Pintilie”) –  Declan Donnellan, pentru regia spectacolului „Oedip Rege” și  Andri Zholdak, pentru regia spectacolului „Femeia mării” de Henrik Ibsen;  Cea mai bună scenografie – Danilo Zholdak, pentru decorul spectacolului „Femeia mării”; Cel mai bun actor în rol principal –  Claudiu Bleonț, pentru rolul Harpagon din spectacolul „Avarul” de Molière și  Claudiu Mihail, pentru rolul titular din spectacolul „Oedip Rege”; Cea mai bună actriţă în rol principal  – Costinela Ungureanu, pentru rolul Ellida Wangel din spectacolul „Femeia mării”; Cel mai bun actor în rol secundar – Vlad Udrescu, pentru rolul Creon din spectacolul „Oedip Rege” .

Claudiu Bleonț, ”Avarul”

„Opt nominalizări UNITER ne obligă să investim și mai mult în construcția pe care am început-o acum mai bine de 6 ani”, a spus Vlad Drăgulescu, directorul artistic al Teatrului Național Craiova.