Connect with us

Evenimente

Craiova: Ziua Nationala a Tineretului, sarbatorita astazi in centrul orasului!

Începând din 2016, anual, un oraș din România primește titlul de Capitala Tineretului din România.

Published

on

Ziua Națională a Tineretului este sărbătorită în fiecare an, la 2 mai. Cu prilejul acestei zile, sunt organizate și prezentate activități sociale, culturale, artistice și sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului.

Începând din 2016, anual, un oraș din România primește titlul de Capitala Tineretului din România. Capitala Tineretului din România funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, fiind un program național destinat tinerilor. Primul oraș din România desemnat Capitala Tineretului din România este Timișoara, care a deținut acest statut în perioada 2 mai 2016 — 1 mai 2017. Începând cu 2 mai 2017, Capitala Tineretului din România este Municipiul Bacău, până la 1 mai 2018.

Evenimente de ziua tineretului au loc astazi si la Craiova, de la ora 17:00 in Piata Mihai Viteazul din centrul orasului. Alina Ionescu, Director Executiv al Directiei pentru Tineret si Sport a Judetului Dolj:

Tot astăzi are loc și Carnavalul Stradal “Caravana Tinereții” de la Pitești. De la ora 18 și până la ora 20 în centrul orașului vor fi organizate coregrafii de dans și zumba în spații neconvenționale, dar și schite de teatru. De asemenea, tot până la ora 20, Casa de Cultură a Studenților Pitești își așteaptă vizitatorii la Ziua Porților Deschise.

%d blogeri au apreciat: