Connect with us

International

Creatorul Bitcoin si-a dezvaluit identitatea!

Antreprenorul australian Craig Wright a recunoscut public ca este creatorul monedei virtuale Bitcoin, cunoscut pana acum sub pseudonimul Satoshi Nakamoto.

Published

on

Antreprenorul australian Craig Wright a recunoscut public ca este creatorul monedei virtuale Bitcoin, cunoscut pana acum sub pseudonimul Satoshi Nakamoto.

Identitatea celui care a stat la baza crearii sistemului monetar digital a fost indelung speculata de-a lungul anilor. Wright si-a sustinut dezvaluirile cu dovezi tehnice, folosind metode care nu ar fi putut fi detinute decat de creatorul Bitcoin, relateaza BBC.

Astfel, Wright a semnat mesaje folosind chei criptografice create in perioada de inceput a dezvoltarii Bitcoin, potrivit sursei citate, care este una dintre organizatiile media pentru care australianul a facut aceasta dezvaluire, alaturi de Economist si GQ.

Cheile sunt legate de blocuri Bitcoin create de Satoshi Nakamoto si folosite in prima tranzactie cu Bitcoin, in ianuarie 2009.

Cunoscutul criptograf Hal Finney este unul dintre inginerii care l-au ajutat pe Wright sa creeze protocolul Bitcoin, a mai spus acesta.

Membri importanti ai comunitatii Bitcoin au confirmat dezvaluirile facute de Wright.

De-a lungul anilor, mai multe publicatii au derulat investigatii pentru a afla indentitatea creatorului Bitcoin. In decembrie 2015, Wired si Gizmondo au scris ca Wright ar putea fi creatorul monedei, dupa ce au intrat in posesia unor documente care ar fi fost sustrase de la acesta si care demonstrau implicarea lui in proiect.

La scurt timp, autoritatile australiene au organizat raiduri la locuinta lui Wright, dar au sustinut ca actiunea a avut legatura cu o investigatie mai veche privind plata taxelor.

„Exista o multime de povesti inventate si nu imi place faptul ca sunt raniti oamenii la care tin. Nu am facut acest lucru (dezvaluirea identitatii – n.red.) pentru ca am vrut. Nu vreau sa fiu imaginea publica a nimic. Vreau sa lucrez, vreau sa continui sa fac ceea ce vreau sa fac. Nu vreau bani. Nu vreau faima. Nu vreau idolatrie. Vreau doar sa fiu lasat in pace”, sustine antreprenorul.

Moneda Bitcoin este in prezent acceptata in intreaga lume pentru plata unei game variate de bunuri si servicii. Exista in prezent 15,5 milioane de monede in ciruculatie, fiecare valorand aproximativ 449 de dolari.

Se crede ca Satoshi Nakamoto ar fi strans aproximativ 1 milion de monede Bitcoin, echivalentul unei averi nete de aproximativ 450 de milioane de dolari.

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: