Connect with us

Evenimente

Crimele din Săpoca

Numărul morţilor a ajuns la 5 în cazul tragediei care a avut loc la Spitalul de Neuropsihiatrie din Săpoca, judeţul Buzău, a spus în această dimineaţă ministrul Sănătăţii Sorina Pintea.

Published

on

Numărul morţilor a ajuns la 5 în cazul tragediei care a avut loc la Spitalul de Neuropsihiatrie din Săpoca, judeţul Buzău, a spus în această dimineaţă ministrul Sănătăţii Sorina Pintea. Ea a anunţat şi că managerul unităţii medicale şi-a dat demisia în urma acestui incident. Între timp, magistraţii de la Tribunalul Buzău au decis, internarea nevoluntară a bărbatului în vârstă de 38 de ani pentru stabilirea discernământului, iar procurorii au început urmărirea penală pentru infracţiunea de omor calificat în acest caz.
Doi pacienţi – un bărbat şi o femeie – victime ale atacului de la Săpoca şi care au fost transferaţi la Spitalul Bagdasar din Bucureşti, ar putea fi operaţi astăzi. Tot aici, se mai află un pacient a cărui stare de sănătate este stabilă. Şi la Spitalul Floreasca din Capitală mai este internat un alt pacient intubat a cărui stare este staţionară. Femeia de 88 de ani care fusese adusă tot la Floreasca a murit în urma unui stop cardiac azi noapte. Bătrâna era imobilizată la pat de mai multe luni. Reamintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, un bărbat de 38 de ani internat cu sevraj etilic a atacat mai mulţi pacienţi cu un stativ de perfuzii. Şi-au pierdut viaţa cinci pacienţi şi alţi opt au fost răniţi. 

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON