Connect with us

Sport

Cristiano Ronaldo, pe locul 3 în clasamentul all-time al golgheterilor

Starul lusitan l-a depășit pe un alt jucător celebru care a evoluat la Real Madrid, mexicanul Hugo Sanchez.

Published

on

Internaționalul portughez Cristiano Ronaldo, autorul unuia dintre golurile echipei Real Madrid în partida câștigată cu 4-1 în fața formației Getafe, sâmbătă seara, a urcat pe locul al treilea în clasamentul all-time al marcatorilor din campionatul de fotbal al Spaniei, cu 235 de reușite.

Starul lusitan l-a depășit pe un alt jucător celebru care a evoluat la Real Madrid, mexicanul Hugo Sanchez, autorul a 234-a de goluri în Primera Division, unde a mai jucat pentru cluburile Atletico Madrid și Rayo Vallecano.

Ierarhia celor mai buni marcatori din istoria campionatului spaniol este dominată de argentinianul Lionel Messi, cu 289 de goluri, urmat de legendarul atacant spaniol Telmo Zarra, cu 253 de goluri.

În vârstă de 30 ani, Cristiano Ronaldo a marcat până acum 330 de goluri în 313 meciuri disputate pentru Real Madrid în toate competițiile, având în total 453 de goluri înscrise în 642 de partide jucate de la începutul carierei sale, pe parcursul căreia a mai îmbrăcat tricoul formațiilor Sporting Lisabona și Manchester United. La aceste reușite se adaugă cele 55 de goluri înscrise în 123 de meciuri disputate pentru naționala Portugaliei.

Marele său rival, Lionel Messi (28 ani), care a evoluat doar la FC Barcelona de la începutul carierei sale, a marcat până în prezent 432 de goluri în 527 de meciuri disputate pentru gruparea catalană în toate competițiile, iar pentru naționala Argentinei a marcat de 49 ori în 105 selecții.