Connect with us

International

Croația: Case, la prețul de 10 lei, și 15.000 lei pentru renovare

Published

on

Un oraș din nordul Croației vinde case, la prețul de 10 lei, și oferă fonduri, în valoare de 15.000 de lei, pentru renovare.

Este vorba despre orașul Legrad, care, în trecut, era al doilea cel mai populat centru teritorial din Croația. De la dezintegrarea Imperiului Austro-Ungar, în urma cu 100 de ani, cand a fost transformat în punct de frontieră, la granița cu Ungaria, orașul s-a aflat într-un constant declin demografic,. Astăzi, are aproximativ 2.250 de locuitori, jumătate din câti erau în urmă cu 70 de ani.

Primăria din Legrad a decis, astfel, să vândă case abandonate, la numai 10 lei, ca o soluție de a atrage noi rezidenți.

Au fost scoase la vânzare 19 case părăsite sau construcții nefinalizate, fiecare la pretul de 10 lei (1 coroană croată). În cateva luni, au fost vândute 17 proprietăți.  Pe lângă casele abandonate, au fost scoase la vânzare și reședințe private, care se află în stare bună. Pentru acestea, municipalitatea va acoperi 20% din costuri sau până la 23.000 de lei.

Exista trei condiții pentru cumpărătorii unei case în Legrad: stabilitate financiară, vârsta sub 40 de ani și angajamentul că vor rămâne în oraș, cel puțin 15 ani.

Dupa primele anunțuri publice, primarul orașului a declarat că a primit oferte din Rusia, Ucraina, Turcia, Argentina sau Columbia.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: