Connect with us

International

Croaţii donează toți banii încasaţi după Cupa Mondială

Selecționerul Zlatko Dalić a confirmat

Published

on

Naționala condusă de Zlatko Dalić a reușit cea mai mare performanță din istoria Croației și a ajuns până în finala Cupei Mondiale din Rusia. Grație acestei performanțe, Modrić și compania vor fi răsplătiți cu aproximativ 23 de milioane de euro, dar banii nu vor ajunge în posesia jucătorilor ci vor fi donați în scopuri caritabile. Selecționerul Zlatko Dalić a fost cel care a confirmat acest lucru, într-o scrisoare deschisă publicată pe contul său de facebook și în care îi atacă fără menajamente pe politicienii croați, pe care îi consideră responsabili pentru situația precară a țării.

„Toți banii pe care echipa națională îi va primi pentru performanțele de la Cupa Mondială vor fi donați unei fundații care ajută copiii. Această fundație va finanța vacanțele acelor copii care nu au văzut niciodată Marea Adriatică. Membrii echipei naționale sunt alături de poporul croat. Vom face tot ce ne stă în putință ca să-i ajutăm pe oameni, dincolo de victoriile pe care le obținem. Toți copiii croați vor avea oportunitatea să petreacă cel puțin 7 zile pe coasta Croației. Măcar atât putem face pentru cei mai vulnerabili dintre noi” a fost scrisoarea deschisă publicată de Dalić pe contul său de facebook.

Președintele Kolinda Grabar- Kitarović (50 de ani) a fost una din figurile importante ale Cupei Mondiale din Rusia, toţi membrii guvernului croat au venit îmbărcaţi în tricouri ale naționalei Croaţiei după calificarea istorică obţinută de Modric&Co în finala Cupei Mondiale, iar toate aceste gesturi au impresionat o lume întreagă. Mai puțin pe selecționerul Zlatko Dalić, care e convins că totul n-a fost decât o încercare de a câștiga capital politic.