Connect with us

Evenimente

Cu „Bicicleta la Targu Jiu”, ca in marile capitale europene!

In oras vor fi infiintate doua statii de inchiriere biciclete care sa vina in ajutorul turistilor si al locuitorilor.

Published

on

               Orasul Targu Jiu va imprumuta modelul altor orase europene cu mare potential turistic si va incuraja turismul pe bicicleta! In oras vor fi infiintate doua statii de inchiriere biciclete care sa vina in ajutorul turistilor care s-au saturat sa caute locuri de parcare. Acestia vor putea vizita operele lui Brancusi dar si alte zone ale orasului, pedaland pe biciclete fabricate in Romania! Presedintele Asociatiei Pro Consulting 12, Valeriu Petrica, a vorbit la emisiunea „Pulsul Zilei” despre ce inseamna proiectul “Bicicleta la Targu Jiu”:

Proiectul “Bicicleta la Targu Jiu” este initiat de Asociatia Pro Consulting 12 si este marele castigator al competiei „Tara lui Andrei”. Initiatorii isi propun sa incurajeze turismul pe bicicleta in oras, asa cum se intampla si in celelalte orase turistice ale lumii.

Un exemplu concret ar fi orasul Odense din Danemarca, orasul natal al scriitorului Hans Christian Andersen. Pistele de biciclete de acolo sunt foarte aglomerate nu numai din cauza turistilor, ci si a locuitorilor, care in proportie de peste 50% aleg sa mearga in fiecare zi la serviciu pe bicicleta. Vizitatorii se folosesc de biciclete pentru a evita traficul si pentru a salva timp de vizitare, mai ales ca orasul este impanzit de statui inspirate din povestile scriitorului danez.