Connect with us

Sanatate & Life Style

Cum să alergi corect. Respirația e deosebit de importantă

Published

on

Alergatul nu este ușor deloc, avertizează specialiștii. Cel puțin, nu așa cum ți-ai imaginat. Indiferent dacă vrei să dai câteva kilograme jos sau pur și simplu să adopți un stil de viață sănătos, iată ce ai de făcut! Și fă-o corect!

Cum să alergi corect? 6 trucuri

Ia-ți încălțămintea potrivită

Pantofii sport sunt indispensabili dacă ești interesată, cu adevărat, să alergi corect. Prin urmare, dacă nu ai o încălțăminte adecvată, mergi în cel mai apropiat magazin de profil și ia-ți o pereche cât mai comodă, care să-ți ofere confortul și lejeritatea de care ai nevoie pentru a ieși la jogging!

Nu uită nici de hainele sport potrivite

Nu doar pantofii sunt importanți atunci când decizi că vrei să alergi corect, dar și hainele pe care le porți în timp ce dai ture în parc. Alege-ți piesele potrivite care să nu fie nici prea largi, dar nici prea strâmte. Evită piesele din elastan și alege-le în schimb pe cele din bumbac. Sunt lejere, pielea respiră prin ele și te fac să te simți și mai comod.

Fă-ți încălzirea înainte de a merge la alergat

Înainte de orice repriză de jogging, este obligatoriu să execuți câteva mișcări de încălzire. În caz contrar, riști să te suprasoliciți și să te accidentezi. 15 minute sunt arhisuficiente pentru o ușoară încălzire. Poți începe cu stretching și continua cu mișcări ale brațelor și scuturari ale picioarelor.

Bea apă și hidratează-te

Ca să alergi corect, ai nevoie să te hidratezi corect. Iar pentru asta, ai nevoie de apă, dar și de substanțe cu diverse minerale și săruri, care îți ajută organismul să se refacă rapid după efort.

Focus și pe respirație

Respirația este deosebit de importantă atunci când alergi, așa că ai face bine să te concentrezi pe un inspir și un expir corect. Totodată, găsește și un ritm pe care să îl menții.

Nu te suprasolicita

Ai auzit bine, nu forța nota. Dacă nu ai mai alergat demult, începe cu obiective mici. De pildă, prima dată ai putea alerga 300 de metri. Dacă te simți bine cu distanța parcursă și efortul depus, propune-ți alt target: 500 de metri. Și tot așa. Nici nu o să îți dai seama când vei ajunge să alergi kilometri întregi!

sursa: csid.ro