Connect with us

Fapt divers

Cum se descurcă la școală copiii născuți prematur?

Published

on

Sursă imagine: Taylor Wilcox/unsplash.com

Un studiu care se bazează pe registrele suedeze pentru copiii născuți între 1982-1994 investighează efectele nașterii premature asupra performanțelor școlare ale elevilor în vârstă de 16 ani.

Anna Baranowska-Rataj, profesor asociat la Departamentul de Sociologie al Universității Umeå, a declarat că efectele nașterii premature se observă mai ales la copiii născuți după mai puțin de 28 de săptămâni de gestație, însă cei născuți mai târziu nu au probleme legate de performanțele școlare.

Cercetătorii au concluzionat că familiile mai bogate sau mai educate nu sunt neapărat mai bune în susținerea copiilor născuți prematuri, ceea ce sugerează că instituțiile de învâțământ joacă un rol crucial în sprijinirea copiilor care suferă de anumite afecțiuni la începutul vieții.

Oamenii de știință au comparat, de asemenea, copiii nascuți prematur și la termen din aceleași familii, pentru a elimina diferențele în factorii specifici familiei și a se asigura că discrepanțele chiar sunt cauzate de vârsta gestațională.

Sursă text: phys.org

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: