Connect with us

Regional

Cupa Gorjului la Rallycross

30 de sportivi sunt așteptați la Preajba.

Published

on

Circa 30 de sportivi sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni la Preajba, acolo unde se va desfășura competiția sportivă „Cupa Gorjului la Rallycross”. Evenimentul se desfășoară în cadrul Campionatului Național de Rallycross, desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Competiția se desfășoară în zilele de 5 și 6 septembrie la baza sportivă de autocros din Preajba. Este organizată de clubul sportiv CS Auto-Moto ISECO din Târgu Mureș, în colaborare cu asociația Raideri Târgu Jiu și primăria municipiului Târgu Jiu.

La eveniment sunt așteptați zeci de sportivi, juniori și seniori, care vor participa la 9 clase de specialitate rallycross și autocross buggy. Ziua de sâmbătă va fi dedicată antrenamentelor, desfășurării manșei I și II, urmând ca duminică să se desfășoare manșa a III-a de calificări, susținerea finalelor pe fiecare clasă în parte.

Rezultatele finale vor fi afișate după ora 14, iar de la orele 15 va avea loc festivitatea de premiere.

„Autocrossul cu mașini buggy are o tradiție de peste 13 ani și este considerat un brand local al orașului deoarece primele mașini și competiții specifice au luat naștere la Târgu Jiu. Campionatul Național de Rallycross este deja la a doua etapă organizată pe pista de la Târgu Jiu în 2015, prima fiind desfășurată la începutul lunii mai, etapă ce a fost considerată o noutate pentru motor-sportul românesc”, a declarat Florin Șerban, președintele Asociației „Raideri” Târgu Jiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: pandurul.ro

%d