Connect with us

Sport

Cupa Mondială 2018. Dacă e marți, e Franța – Belgia

Începe balul semifinalelor!

Published

on

Franța și Belgia deschid balul semifinalelor marţi, de la 21.00, la Sankt Petersburg.

Belgia a avut un traseu perfect până acum, a câștigat toate meciurile și are cel mai bun atac de la Mondial, cu 14 goluri marcate. „Dracii roșii” și-au luat bilete pentru semifinală după ce au trimis acasă Brazilia lui Neymar și Coutinho.

„Cocoșii” lui Deschamps s-au împiedicat în grupe în fața danezilor, apoi au trimis acasă Argentina lui Messi, iar în sferturi au trecut ușor de un Uruguay fără Cavani.

Benjamin Pavard, Franța: „Suntem conștienți că Belgia e o echipă mare, cu atacanți fantastici, dar nu punem presiune pe noi înșine. Am jucat deja împotriva unor jucători extraordinari ca Messi și Suarez și nu ne e frică de nimeni.”

Mbappe e principalul pericol pentru poarta Belgiei. Nacer Chadli, Belgia: „E foarte rapid, are foarte multe calități, este tehnic, periculos. Ceea ce face el la o vârstă atât de fragedă – personal nu am mai văzut așa ceva decât la Lionel Messi.”

Franța-Belgia se anunță o semifinală cu iz englezesc.

Olivier Giroud: „Este o mare rivalitate între Franța și Belgia, va fi un fel de derby. Au 9 fotbaliști care joacă în Premier League, așa că va fi și ceva accent englezesc.”

Franța și Belgia nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial din 1986, când „cocoșii” învingeau cu 4-2 după prelungiri și câștigau medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Mexic.

 

Regele Belgiei, Philippe, se va deplasa în Rusia, alături de regina Mathilde, pentru a asista la prima semifinală a Cupei Mondiale de fotbal 2018, între selecţionata ţării sale şi cea a Franţei, programată marţi la Sankt Petersburg, informează cotidianul belgian Le Soir. Regele Philippe a asistat deja la victoria naţionalei Belgiei în faţa Tunisiei (5-2), pe 23 iunie la Moscova. 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va fi prezent la rândul său în tribuna oficială a stadionului din Sankt Petersburg pentru a-i susţine pe „Les Bleus” în duelul cu vecinii belgieni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: tvr.ro