Connect with us

Regional

Curățenia de primăvară pe râurile din Dolj

Published

on

Administrația Bazinală de Apă Jiu a demarat lucrările de igienizare și întreținere a cursurilor de apă aflate în administrare, pentru a crește capacitatea de transport și reducerea rugozității albiilor râurilor, în vederea reducerii pericolului inundațiilor, în principal la viituri.

Astfel, personalul de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, prin Formațiile de Lucru Craiova, Scăești Desnățui și Robănești se ocupă de toaletarea și igienizarea  cursurilor de apă din Dolj, pe anumite tronsoane fiind îndepărtată vegetația ierboasă și arboricolă din albia majoră și de pe digurile de apărare.

Astfel, în aceste zile, a fost finalizată tăierea vegetației  lemnoase de pe pârâul Tejacu, dar și vegetația crescută pe digul râului Jiu, în zona Beharca-Tatomirești, precum și împrăștierea mușuroaielor provocate de cârțițe, pe digul de la Ciutura, cpmuna Vârvor.

Mijloacele auto, utilajele, sculele și uneltele folosite sunt asigurate de Formațiile de Lucru ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj – Administrația Bazinală de Apă Jiu.