Connect with us

Regional

Cursă cu plute din PET-uri, organizată de liceeni din Craiova pe lacul de la Hanul Doctorului

Published

on

Asociația Junior Chamber International Craiova – JCI Craiova, Asociația Comunități Verzi în parteneriat cu asociația HEROES, Departamentul de Fizică – Facultatea de Stiințe de la Universitatea din Craiova, ADI Ecodolj, organizează duminică, 23 iunie, începând cu ora 10.00, pe lacul din Parcul Hanul Doctorului, evenimentul #BoatPET, o întrecere cu plute confecționate din PET-uri la care vor participa elevi de la liceele din municipiul Craiova. Vor lua startul echipele din Colegiul Național ”Elena Cuza”, Colegiul Național ”Nicolae Titulescu”, Colegiul Pedagogic ”Ștefan Velovan”, Liceul Teoretic “Tudor Arghezi”, Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” si Liceul Teoretic “Charles Laugier”.

Evenimentul #BoatPET are ca scop îmbunătățirea gradului de colectare selectivă în Craiova. Din cca 3600 de sticle de plastic care au fost colectate de liceeni în ultimele două luni au fost manufacturate plutele.

Pana in acest moment echipa de proiect impreuna cu voluntarii liceeni au sustinut constructia a cinci plute pentru unitatile de invatamant Colegiul Național ”Elena Cuza”, Colegiul Național ”Nicolae Titulescu”, Colegiul Pedagogic ”Ștefan Velovan”, Liceul Teoretic “Tudor Arghezi”, Colegiul National Militar “Tudor Vladimirescu”,  Liceul Teoretic “Charles Laugier” In aceste scoli s-au tinut ateliere STEAM de catre formatorii proiectului prin care le-am explicat practic liceenilor legile fizice care sustin plutirea unei astfel de plute..

 „Am organizat, în ultimele luni, zeci de activități menite să atragă atenția asupra importanței colectării selective pentru mediul înconjurător iar #BoatPET este cel mai recent dintre aceste evenimente. Timp de o oră, elevi de la licee din Craiova vor concura pentru titlul de cea mai rapidă plută, se vor distra și, în același timp, vor contribui la educarea comunității noastre pentru un viitor verde”, a declarat Iulian Tănase, inițiator al proiectului .