Connect with us

National

Curtea de Apel Bucureşti a redus condamnarea lui Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, de la 8 ani la 6 ani și 6 luni

Published

on

Curtea de Apel Bucureşti a redus, prin sentinţă definitivă, condamnarea lui Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, de la 8 ani la 6 ani și 6 luni, ca urmare a prescrierii faptelor pentru două infracţiuni.

Instanţa i-a admis contestaţia în anulare şi a constatat că faptele de vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă s-au prescris, potrivit deciziei CCR.

Și pe rolul Instanței Supreme a fost deschisă o cale extraordinară de atac – recurs în casaţie – prin care fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, ceilalţi doi patroni ai clubului şi cei doi pompieri condamnaţi contestă pedepsele primite.

Decizia a fost amânată pentru 14 iunie. Sentinţele defintive pentru tragedia din Colectiv, din 30 octombrie 2015, au fost pronunţate în urmă cu un an, iar cele mai mari pedepse le-au primit Alin George Anastasescu, unul dintre patronii Colectiv, 11 ani şi 8 luni de închisoare, iar pompierii George Matei şi Antonina Radu câte 8 ani şi 8 luni închisoare.

Cea din urmă a fugit din România înainte de sentinţă, fiind localizată în Republica Moldova, de unde autorităţile române nu au reuşit să o extrădeze. Ceilalţi, care au pedepse cu executare, se află în închisoare.