Connect with us

Evenimente

Cutremurul din Italia: 11 români morți și 14 dispăruți

MAE anunţă că mâine vor fi repatriate corpurile neînsufleţite a cinci români.

Published

on

Italia a fost ieri în doliu pentru victimele cutremurului de acum 4 zile. Numărul morţilor a depăşit 290, iar bilanţul se agravează şi în comunitatea română. 11 cetățeni români și-au pierdut viața, alți 14 fiind în continuare daţi dispăruţi.

Au fost identificaţi şi sunt în viaţă 3 români, care figurau iniţial ca fiind dispăruţi, dintre care unul este internat într-un spital, în stare stabilă. Ambasada României la Roma este în permanentă legătură cu unităţile medicale în care se află 6 cetăţeni români. Diplomaţia de la Bucureşti mai anunţă că mâine vor fi repatriate corpurile neînsufleţite a cinci români.

Astăzi, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, va participa la Rieti, la o ceremonie religioasă pentru victimele seismului, oficiată de Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Maria Ligor îi va vizita pe românii spitalizaţi şi se va întâlni cu cei care locuiesc în regiune.

Guvernul se va reuni, mâine, într-o şedinţă specială pentru a discuta despre situaţia românilor afectaţi de cutremurul din Italia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa:RRA

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d