Connect with us

National

Dan Motreanu și George Scutaru, trimiși în judecată

Cei doi sunt vizati într-un dosar privind mită pentru finanțarea campaniei electorale.

Published

on

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui George Scutaru, fost consilier prezidențial, și a lui Dan Motreanu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, într-un dosar privind mită pentru finanțarea campaniei electorale.

George Scutaru și Dan Motreanu au fost trimiși în judecată la DNA pentru spălare de bani, alături de Ana Maria Schaer, administrator al unei societăți comerciale.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis astazi AGERPRES, în 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală — denunțător în cauză — a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

DNA precizează că față de cei trei a fost dispusă măsura sechestrului asigurător și poprire asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea acestora, până la concurența sumei de peste 1,2 milioane lei, sumă care a fost efectiv plătită firmei producătoare a materialelor electorale.

 

 

Sursa: Agerpres