Connect with us

Evenimente

Date despre alegeri (audio)

14 candidaţi sunt înscrişi în cursa electorală, între care doi independenţi

Published

on

În România, s-au deschis secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale. 14 candidaţi sunt înscrişi în cursa electorală, între care doi independenţi. Alegerile din acest an înregistrează mai multe premiere. Programul de votare poate fi prelungit până la miezul nopţii, dacă mai sunt alegători care aşteaptă la rând. Românii din străinătate pot vota pe parcursul a trei zile şi – tot pentru prima dată, diaspora poate alege preşedintele prin corespondenţă. Alina Stănuţă:

Aproximativ 20.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura paza şi protecţia secţiilor de vot. Vor fi aproape 14.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi alţi 3.600 de specialişti pregătiţi să verifice şi să soluţioneze sesizările privind posibile incidente electorale. Unde se poate vota în ţară şi cu ce documente, aflăm acum de la Cătălin Radu:

Peste 15.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la scrutinul de astăzi, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a atras atenţia managerilor de spitale să li se permită dreptul de vot cetăţenilor spitalizaţi.