Connect with us

Evenimente

De 1 aprilie, Primăria Craiova inaugurează Târgul de Paște 2023 (galerie foto)

Published

on

Târgul de Paște de la Craiova își deschide porțile, astăzi, 1 aprilie, în Parcul Nicolae Romanescu. Desemnată de European Best Destinations drept cea mai frumoasă destinație de Paște din Europa, Craiova pune la dispoziția vizitatorilor un tărâm de basm, cu personaje îndrăgite, decoruri spectaculoase, ateliere interactive, expoziții și spectacole.

Deschis timp de o lună, până pe 1 Mai, Târgul de Paște din Craiova oferă, anul acesta, un concept inedit, având ca tematică povestea Alice în Țara Minunilor. Căsuțe unicat, special realizate de artistul Gabriel Rizea, piese de șah supradimensionate, flori gigant, soldăței, peste 100.000 flori, dar și Alice, care, de la înălțimea de cinci metri, va superviza întregul eveniment, de la balconul Casei Bibescu, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de municipalitatea craioveană pentru perioada sărbătorilor de Florii și Paște.

Deschiderea Târgului de Paște îi revine personajului în jurul căruia s-a creat povestea din acest an – Alice, care își invită spectatorii, de la ora 18.00, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Romanescu. Alice în Țara Dansului este spectacolul de balet al Operei Române din Craiova, realizat în parteneriat cu Școala de Balet Attitude din Craiova, care va deschide, oficial, ediția 2023 a Târgului de Paște din Craiova.

Programul dedicat copiilor va continua, pe toată perioada târgului, și la foișorul din fața Casei Bibescu, cu diverse ateliere și activități interactive.

Târgul de Paște se va închide, în fiecare seară, după aprinderea luminițelor amplasate, pe marginea lacului (ce vor putea fi admirate de pe aleea din spatele Teatrului de Vară) sau pe cele spectaculos distribuite în fața păunului, de la intrarea în Parcul Romanescu, de la coloane.

Cei mai mici dintre vizitatori vor avea ocazia să picteze la atelierul de ceramică Lutelier, situat lângă locul de joacă din Parcul Romanescu, să-și facă poze cu personajele din povești, împrăștiate prin poienițele din jurul Casei Bibescu, să joace șah cu Alice și prietenii ei, să participe la atelierele interactive din foișorul fanfarei, precum cele de olărit, de șah, de pictură sau improvizație, să participe la treasure hunt, să vizioneze expoziții de fotografie sau să urmărească spectacolele de muzică și dans, programate, în fiecare week-end, la Teatrul de Vară.

Comercianți și meșteșugari, din toată țara, își vor prezenta ofertele pe aleile care duc către Foișorul fanfarei sau în zona Casei Bibescu, zilnic, între orele 12.00 – 20.00. Cei 24 de comercianți îi vor ademeni pe craioveni și turiști cu produse tradiționale din carne, brânză, ouă încondeiate, cozonaci, siropuri, pizza, waffles, clătite, kurtos, prăjituri de casă, dulceață, gemuri, zacuscă, șerbet de casă, prune uscate, vin, chipsuri, turtă dulce, dar și cu produse realizate cu migală de artiști handmade, ii, bundițe, țesături de lână, picturi pe lemn, jucării pentru copii sau decorațiuni de sezon.

Pentru iubitorii de mișcare, Primăria Craiova va deschide, tot astăzi, 1 aprilie, și sezonul întrecerilor de karting de pe Velodrom (între orele 11.00 – 19.00), dar și pe cel al plimbărilor cu barca și hidrobicicleta-lebădă pe lac (între orele 10.00 – 20.00).

Cei care doresc să intre în atmosfera de basm a Târgului de Paște din Craiova vor avea la dispoziție, pentru prima oară, și un autobuz turistic. Pe întreaga perioadă a evenimentului, o rută specială a RAT Craiova va circula, din oră în oră, pe traseul Sala Polivalentă – Biserica Sf. Dumitru – Agronomie – Grădina Botanică (stația de la Schmit) – Primăria Craiova (English Park) – Casa Căsătoriilor (str. C.D. Fortunescu) – Parcul Romanescu – Sala Polivalentă. Prima cursă va începe, zilnic, de la ora 10.00, din zona Sălii Polivalente – bulevardul Ilie Balaci, iar ultima cursă va pleca la ora 20.00. Având în vedere că, în zona Parcului Romanescu, numărul de locuri de parcare este limitat, rugăm cetățenii să vină la Târgul de Paște cu autobuzul supraetajat.

Condițiile meteo nefavorabile pot anula o parte dintre manifestările cultural-artistice, programate în cadrul Târgului de Paște Craiova 2023.

%d blogeri au apreciat: