Connect with us

National

De 1 Mai, 30 de milioane de mici vor sfârâi pe grătare

Published

on

Românii vor pune pe grătare, în minivacanţa de 1 Mai, în jur de 30 de milioane de mici, estimează reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii. Potrivit directorului executiv al organizaţiei, Dana Tănase, această cantitate este apropiată celei consumate anul trecut, preferaţi fiind, în continuare, micii făcuţi dintr-un amestec de carne de porc şi vită. Ea a precizat, pentru Agerpres, că preţurile nu se vor modifica semnificativ faţă de 2018.

Istoria micilor începe undeva la sfârşit de secol XIX – început de secol XX, în restaurantul Iordache, supranumit „La o idee”, din strada Covaci nr. 3, aflat în centrul istoric al Capitalei, clădire care există şi în prezent.

Într-una din seri, când consumul „înfometaţilor” a făcut ravagii, iar rezerva de maţe pentru cârnaţi se terminase, patronului Iordache, în faţa acestei situaţii neprevăzute, i-a venit inspiraţia să frigă pe grătar patricienii (după cum au fost denumiţi cârnaţii mari de către Orăşanu) fără înveliş, dar într-o formă mai mică. Însă, la tocătură, Iordache a mai adăugat câteva condimente: chimen, cimbru, piper, bicarbonat şi puţin salpetru. Din acea seară, ei au devenit specialitatea casei, primind denumirea de „mici”.