Connect with us

National

De 3 luni fără imunoglobulină

Ministerul promite

Published

on

Pacienții a căror viață depinde de tratamentul cu imunoglobulină au rămas de 3 luni fără medicamente, după o decizie a ministrului Bodog. Ministerul Sănătății dă vina pe companiile farma şi pe taxa clawback. 

Potrivit HotNews.ro, după câteva întâlniri fără rezultat între rudele pacienților, reprezentanții asociațiilor de pacienți și cei ai ministerului, scandalul a explodat săptămâna aceasta, când câțiva părinți și-au dus copiii bolnavi în fața Ministerului Sănătății.

La trei luni de la izbucnirea crizei, ministerul promite că în această lună, vor fi livrate 900 de doze de imunoglobulină. Suficiente pentru doar câteva zeci de bolnavi, spun asociațiile de pacienți.

Pentru criza actuală, Ministerul Sănătății susține, într-un răspuns la o solicitare Hotnews.ro, că de vină sunt cantitățile insuficiente puse pe piață de companii, apariția în evidențele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a unor presupuse date eronate privind cantitatea livrată pe piață de către unele companii, precum și taxa clawback.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON